Laatste nieuws en branche updates van Kerridge CS Nederland

5 Redenen om te kiezen voor de Cloud

Cloud_computing.jpg

Wanneer u een ERP systeem gaat implementeren is één van de meest belangrijke vragen: waar wilt u uw systeem hosten? Waarom zou u voor Cloud computing kiezen?

Een recent rapport van Forbes suggereert dat de investeringen in SaaS en Paas onderdelen van Cloud hardware en infrastuctuur worden geschat op $55 miljard  in 2026. Dit zijn cijfers die we niet kunnen negeren.

cloud_computing_blog.jpg

Wat is Cloud computing?

Cloud computing is de levering van diensten via het internet, in plaats van op locatie (uw eigen gebouw). Hoewel cloud hosting nog door velen wordt gezien als iets van de laatste jaren, dateert het eigenlijk al uit de late jaren ‘50.

Wat zijn de voordelen van Cloud computing?

  1. Kosten – Anders dan oplossingen op locatie, zijn er geen grote kapitaalinvesteringen nodig op voorhand. In plaats hiervan wordt er vaak per maand en/of per gebruiker betaald – en alleen voor de onderdelen die u nodig heeft als bedrijf.

  2. Flexibiliteit – Na verloop van tijd moeten uw mogelijkheden zowel kunnen toenemen als afnemen om meerdere redenen. Met de Cloud kunt u zowel opschalen als naar beneden bijstellen afhankelijk van uw vereisten. Ideaal als u op zoek bent naar een Cloud oplossing die schaalbaar is van 5 tot 10.000 gebruikers.

  3. Betere applicatie levering en beheer – Volgens een Aberdeen onderzoek ervaart 71% van bedrijven die Cloud oplossingen hebben geïmplementeerd eenvoudiger applicatiebeheer. 45% Van deze bedrijven hebben veel baat bij de snellere applicatie implementatie. Bent u een bedrijf dat waarschijnlijk veel toepassingen tegelijk moet uitvoeren? Dan is de Cloud het antwoord.

  4. Voorschriften – Als bedrijf zijn er veel regels en voorschriften waar u zich aan moet houden, zoals bijvoordbeeld de bescherming van gegegevens. Als u het systeem zelf runt, ligt deze verantwoordelijkheid ook bij u. Met de Cloud hebben dienstverleners hoogstwaarschijnlijk teams klaar staan om dit voor u te beheren.

  5. Concentreer op het leiden van uw bedrijf  – Het monitoren van uw IT-systemen op locatie kan zowel zeer tijdrovend als kostbaar zijn als u een bedrijf te runnen heeft. Een Cloud serviceprovider neemt die ongemakken van u af en staat aan de zijlijn om u praktisch en nuttig advies te bieden zodat uw IT-infrastructuur zo efficiënt mogelijk kan werken.

    Ongeacht de grootte van uw bedrijf: U kunt er zeker van zijn dat een investering in Cloud technologie een positieve stap voor uw bedrijf is.

 

Direct op de hoogte blijven van nieuwe blogs over de Cloud, software en bedrijfsvoering? Schrijf u dan meteen in voor onze blog.

Blog Overzicht


Laat een reactie achter: 

Topics: Cloud / SaaS, ROI

   
Blog Overzicht

Schrijf je in voor Blog Updates