Wat zijn Advanced Web Services?

AWS blog

Het lijkt niet zo lang geleden dat K8 het primaire software platform was dat klanten van Kerridge Commercial Systems gebruikten om hun bedrijf te runnen. Er waren minder softwareproducten van derde partijen om te overwegen; de noodzaak voor integraties was meer een uitzondering dan een regel. Maar zoals we nu weten hebben internet, e-commerce oplossingen en mobiele applicaties deze positie aanzienlijk veranderd, met nieuwe kansen, voordelen en vooral zakelijk potentieel op een niveau dat we een paar jaar geleden nauwelijks hadden kunnen voorstellen.

Vooruit naar het heden

‘Online’ is nu gemeengoed en universeel geaccepteerd in ons dagelijkse leven. Bovendien is er weinig twijfel over mogelijk dat de verwachtingen van klanten sprongen vooruit hebben gemaakt, in het bijzonder als we kijken naar de digitale ervaring van applicaties: “We willen het sneller, liefst nu!”.

We hebben nu te maken met een nieuwe generatie van ontwikkelaars en IT dienstverleners die zich, net als KCS, hebben toegespitst op het verhelpen van problemen en werken aan het stroomlijnen van processen om dingen beter en efficiënter gedaan te kunnen krijgen. En dus is de vraag voor systeemintegratie, in het bijzonder in de nieuwe snelle online wereld, nu veel prominenter geworden. Dit succesvol en opportuun uitvoeren, betekent dat de echte voordelen van applicaties van derden – geïmplementeerd als gelaagde toepassingen binnen K8 - echt het verschil kunnen maken. Verbeterde efficiëntie, verhoogd concurrentievoordeel, het elimineren van dubbele invoer, papierwerk achter ons laten en meer.

Recht door zee: we zijn nu in het stadium beland waar KCS klanten, in het hele spectrum, veel meer willen profiteren van de mogelijkheden van K8. Daarom focussen wij op het leveren van meer website functionaliteiten en geïntegreerde gelaagde toepassingen, met de nieuwe KCS Advanced Web Services toolset – nu standaard inbegrepen vanaf K8 Babbage 11. Het is krachtiger en biedt meer flexibiliteit ten opzichte van de huidige faciliteiten. Ket KCS development team heeft geen compromissen gesloten als het aankomt op optimalisatie van de prestaties van K8.

"Het mag al duidelijk zijn dat mobiele apps nog belangrijker zullen worden binnen softwaresystemen dan dat ze nu al zijn." 

De toolset voor Advanced Web Services is volledig schaalbaar, dekt de belasting van het systeem en de structuur en heeft de mogelijkheid om meerdere filiaalprocessen gelijktijdig aan te sturen. De toolset is niet exclusief ontwikkeld voor een specifieke sector of bedrijfstype binnen het KCS klantenbestand. Het is voor iedereen. Iedere klant die een website heeft en/of integratie met derde partijen zoekt, kan profiteren van alles dat de nieuwe toolset te bieden heeft. Bovendien is het kosteneffectief om het te implementeren, wat het toegankelijk maakt.

Met nog meer op de planning, is de Advanced Web Services toolset nu gereed voor Web Builder en e-commerce koppelingen (ter vervanging van de huidige K8 eBusiness module), Magento integratie, ePOD integratie en dashboard rapportage mogelijkheden.

Wat betreft de vooruitgang die waarschijnlijk zal plaatsvinden, mag het al duidelijk zijn dat mobiele apps nog belangrijker zullen worden binnen systemen dan dat ze nu al zijn – de nieuwe toolset richt zich hierop. Toekomstige apps ontwikkeld door KCS zullen naadloos communiceren met elkaar en met apps van derde partijen. Net als met met de kern van het K8 systeem. We erkennen het feit dat sommige KCS klanten al gelaagde applicaties of toepassingen van derde partijen in gebruik hebben, daarom zullen bestaande integraties ook bewaard worden en parallel naast de suite met API’s werken van de nieuwe toolset. Migratie naar Advanced Web Services is optioneel, nieuwe mogelijkheden zullen uiteraard wel worden aangeboden via Advanced Web Services.

Deze blog is niet bedoeld om de technische details van SOAP, API’s, JSON en XNL o.a. uit te leggen. Het is op dit moment niet nodig om over de eigen documentatie mogelijkheden te praten, of hoe het gebruikt kan worden naast andere integratie hulpprogramma’s, zoals K8 Data Exchange. Dat alles kan geregeld worden als u dit wenst. Het is belangrijk om te beseffen dat dit een belangrijke ontwikkeling is voor onze klanten, het volgende hoofdstuk binnen het integratie boek van KCS.

Om dit samen te vatten, moeten u denken aan de Advanced Web Services als een katalysator, een prikkel om nieuwe innovatieve ideeën en oplossingen te stimuleren om de manier waarop dingen worden gedaan te verbeteren. Van de verkoopbalie tot aan de backoffice. Bij KCS weten dat veel van onze klanten meer integratie mogelijkheden binnen K8 wensen de vraag neemt toe. Wij houden er daarom rekening mee dat het tijd is om de fantasie en verbeelding te overstijgen.

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 

Schrijf u in!


Reageren op deze blog?   

Topics: Business Intelligence, ROI, Trends

Topics: E-Commerce, Solutions, software, Digital Strategy, EDI