Laatste nieuws en branche updates van Kerridge CS Nederland

Blended Learning

Blended Learning blog

Wanneer u investeert in nieuwe software, weet u dat uw medewerkers training nodig hebben om het beste uit het systeem te kunnen halen. De meeste leveranciers bieden experts die uw medewerkers kunnen trainen bij u op locatie. Face-to-face training is waardevol, medewerkers zijn volledig betrokken bij de training, ze kunnen vragen stellen aan de trainer en krijgen individuele begeleiding bij eventuele lastige vraagstukken. Wel kan het moeilijk zijn om te organiseren, helemaal wanneer u meerdere locaties heeft.

Zo ook het bij elkaar krijgen van alle medewerkers, een geschikte trainingsruime vinden en vervanging regelen voor de personen die in training zitten. Dit in het achterhoofd houdende, is het niet verassend dat veel bedrijven een benadering van ‘Blended Learning’ toepassen, deze methode vult face-to-face training aan met e-learning.

 

Wat is e-learning?

E-learning is een afkorting voor ‘elektronisch leren’ en het betekent het gebruik van een computer, of ander device om de volledige training, of een deel hiervan, aan te bieden, vaak online.

Wat zijn de voordelen van e-learning?

  • E-learning bespaart tijd: Uit één studie bleek dat e-learning 40% tot 60% minder tijd vergt van de werknemer dan een traditionele setting in een klaslokaal opstelling.

  • E-learning bespaart tijd: Het is rendabel in op het gebied van opleidingskosten, documentatie, tijd weg van kantoor, reiskosten en accommodatie. IBM claimt dat zij in staat waren de training 5x te leveren, tegen slechts 1/3e van de kosten.

  • Leren en onthouden kan effectiever zijn: uit één studie bleek dat e-learning het onthouden van de stof verhoogt met 25% tot 60% omdat de leerlingen meer controle hebben over het leerproces en de mogelijkheid hebben om de training te herhalen waar nodig.

  • Leerlingen vinden het fijn: Een ander onderzoek toonde aan dat ze het fijn vinden dat ze toegang hebben tot het lesmateriaal in hun eigen tijd, op ieder moment van de dag - vanuit elke locatie. Het leerproces hebben ze in eigen hand en kan op eigen tempo gevolgd en voltooid worden. 

  • E-learning kan worden gevolgd met het gebruik van een LMS (Learning Management System), dit geeft u zichtbaarheid van de voortgang van alle medewerkers, wie zijn/haar doelen haalt en wie extra begeleiding nodig heeft. Leerlingen kunnen ook hun eigen voortgang online volgen.

  • Het is milieuvriendelijk; er wordt minder gebruik gemaakt van papier en er is minder reistijd mee gemoeid dan bij klassikale training. Uit een ander onderzoek is gebleken dat online trainingen een gemiddelde van 90% energie bespaart en 85% minder CO2 uitstoot produceert dan face-to-face trainingen.    Blended_Learning-1.png


Wij geloven dat gebruikerstraining een zeer belangrijk onderdeel is voor een succesvolle implementatie van onze producten. Onze trainingsconsultants zijn ervaren professionals, waarvan velen in de distributie of handelssector hebben gewerkt. Wij kunnen een zeer effectief trainingsprogramma samenstellen, wat specifiek voor u en uw medewerkers is afgestemd. Wij raden zeker een gemixte vorm aan, blended learning, met persoonlijke trainingen door onze consultants, aangevuld met geld- en tijdbesparende e-learning modules. 

 


Reageer op dit artikel:

Topics: ERP, Klantenservice, eLearning, Training

   
Blog Overzicht