Laatste nieuws en branche updates van Kerridge CS Nederland

5 Innovatieve Magazijn Technologieën

5_Innovatie_Magazijn_Technologieen.jpg

Technologie evolueert voortdurend en dit is zeker het geval in magazijnen. Niet alleen gaan bedrijven over van op papier gebaseerde systemen naar warehouse managementsoftware (op basis van recent onderzoek,) ze zijn ook op zoek naar mogelijkheden om hun concurrenten te overtreffen door te profiteren van de nieuwste innovatieve magazijn-technologieën. In deze blog vind je 5 van de nieuwste technologie trends die momenteel worden gebruikt in magazijnen.

  • Robotica
  • Drones
  • Heftrucks 
  • Handhelds
  • Wearables 

1. Robot Technologie

Hoewel voor sommigen robot technologie nog miljoen lichtjaren ver lijkt, zie we in werkelijkheid nog maar het begin van hoe ze in magazijnen kunnen helpen. Velen zien robotica als een manier om retailers te ondersteunen om de toenemende vraag van consumenten aan te kunnen door de stijging van online bestellingen.

Logistieke reus DHL heeft recentelijk aangekondigd dat zij het gebruik van robottechnologie succesvol hebben getest in één van hun magazijnen. De robot is in feite een volledig geautomatiseerde trolley die plukkers volgt door het magazijn en zorg draagt voor het grootste deel van het fysieke werk, waardoor de medewerkers hun handen vrij hebben.

2. Drones

Ze worden vaak gebruikt in het leger, maar drones beginnen steeds meer een gewoongoed te worden in grotere magazijnen. Twee van de grootste bedrijven in de wereld, Walmart en Amazon, zien beiden potentie in deze technologie.

Walmart test momenteel op maat gemaakte drones die zoeken naar misplaatste voorraad in hun enorme magazijnen en nemen opnames in real-time. Amazon test momenteel een drone bezorgingssysteem dat er op doelt op om pakketten binnen 30 minuten of minder te leveren. 

3. Heftrucks

Normaal gesproken zou u heftrucks niet associeren met innovatie in magazijntechnologie, maar Crown Equipment heeft heftrucks ontwikkeld waardoor ze optimaal gebruik kunnen maken van de ruimte in hun magazijn.

Naast de ontwikkeling van zeer smalle gangpad rekken (VNA), hebben de gespecialiseerde trucks laser geleide vork positionering en Quick Change Load Wheels die binnen 2,5 minuten kunnen worden gewijzigd en een hoogte kunnen bereiken van 17.1 meter. Dit is allemaal ontworpen om de kosten van opslag en afhandeling omlaag te brengen.

LE-AA367_WEAR1_P_20141008163839.jpg

4. Handheld apparatuur

Zoals we in eerdere blogs hebben besproken neem het gebruik van handhelds in magazijnen toe.

Soorten handheld apparaten die voor magazijnbeheer gebruikt worden:

  • Radio Frequency (RF) apparaten
  • Smartphones en Tablets
  • Total Mobile Solutions
  • RFID apparaten

5. Draagbare technologieën

Deze beginnen steeds prominenter te worden in magazijnen. Een paar van de meest bekende zijn:

Spraak Gestuurde Headsets – voor het eerst gebruikt in de late jaren 90, spraak gestuurde headsets is één van de oudste draagbare technologieën die vooral in magazijnen gebruikt worden. Ze zijn vaak verbonden met ERP software, om real-time voorraad updates te geven.

Smart Watches –  vanwege hun gelijkenis met fitness bandjes, kunnen deze worden gebruikt voor het bijhouden van de efficiëntie van uw werknemer, door bij te houden hoeveel stappen zij nemen wanneer zij met een bepaalde taak bezig zijn. Ze kunnen KPI-informatie ook weergeven zodat u ervoor kunt zorgen dat aan het niveau van de klantenservice wordt voldaan.

Smart Glasses – Ook al wordt dit nog niet op grote schaal gebruikt, smart glasses stellen medewerkers in staat om hands-free te werken. Ook kan het heel efficiënt zijn omdat het niet langer nodig is om papier te gebruiken voor de registratie van bewegingen in het magazijn.

drone-warehouse.jpg

 

Direct op de hoogte blijven van nieuwe blogs over magazijnbeheer, software en bedrijfsvoering? Schrijf u dan meteen in voor onze blog.

Schrijf in!

 


 Laat een reactie achter

Topics: Trends, ERP, Magazijnbeheer

   
Blog Overzicht