Laatste nieuws en branche updates van Kerridge CS Nederland

Is digitaliseren tijdens COVID-19 beangstigend?

blog digitaliseren covid-1

Sinds het uitbreken van Covid-19 zijn wij in een nieuwe situatie beland waarin er op dit moment een grote impact te zien is op de economie en ons dagelijks leven. Dit heeft ook effect op veel bedrijven. Hoe moeilijk deze omschakeling eerst misschien ook leek, bedrijven zullen slimmer en efficiënter moeten werken terwijl zij een meer digitale aanpak volgen. Dit moet gestroomlijnd, eenvoudig, snel en gemakkelijk in combinatie met een goede klantenservice om efficiënte en kosteneffectieve operationele processen te garanderen.

Mocht u al zoveel gehoord hebben over het moderniseren en digitaliseren van het bedrijf, maar hier nog niets aan gedaan hebben vanwege onzekerheid en onbeantwoorde vragen; dan bent u niet de enige. Veel bedrijven zitten hier over in, maar op dit moment zorgt de huidige situatie ervoor dat we met elkaar ad hoc stappen hebben genomen voor een meer digitale benadering.

Toch hebben veel bedrijven hun activiteiten nog niet gedigitaliseerd. Zij volgen nog steeds handmatige processen of beschikken in sommige gevallen wel over een ERP systeem, maar dat is verouderd en voldoet niet meer aan wat het zou kunnen of moeten doen. Bedrijven moeten zich aanpassen aan een modernere manier van werken waarbij meer automatisering en een betere integratie nodig is. Deze aanpak zorgt voor beter gestroomlijnde processen en een hogere klanttevredenheid. Dit is onmisbaar in deze huidige situatie.

Digitaliseren is belangrijker dan ooit

Misschien klinkt het digitaliseren van uw bedrijf te modern en te gecompliceerd en vindt u dat het meer van toepassing is op grotere bedrijven of op start-ups. Maar tijden zijn veranderd en het is belangrijk om te onderzoeken wat de opties zijn voor uw bedrijf als we het hebben over digitaliseren. De eisen van klanten zullen juist nu blijven stijgen en verwachten dan ook steeds meer digitale en geautomatiseerde processen.

Het digitaliseren van uw bedrijf kan onder andere het implementeren van een nieuw ERP softwaresysteem (of het upgraden van het oude systeem) zijn en het online beschikbaar maken van de producten en diensten die uw bedrijf in de winkel aanbiedt.  Een passend ERP systeem voor uw branche integreert of verbindt al uw verschillende afdelingen, automatiseert en biedt inzicht in uw prestaties en kansen.

Een handmatig proces is tijdrovend en kostbaar. Omdat u niet snel kunt inspelen op gewijzigde omstandigheden, zijn er vaak onnodige obstakels voor uw bedrijf. Als u geen geïntegreerde en efficiënte operationele processen heeft, optimaliseert u niet wat u heeft. Als uw producten en diensten alleen in de winkel verkrijgbaar zijn, kunt u in deze tijden klanten verliezen. Deze aspecten kunnen ervoor zorgen dat uw concurrentiepositie verslechtert.

Daarom is het belangrijk om technologie te omarmen en een moderne aanpak te gaan hanteren. Zoek naar manieren waarop u de stappen naar het digitale proces kunt nemen. Mocht u zich als deels op digitaal richten, kijk dan naar hoe u nog meer uit uw systeem kunt halen of daaraan kunt toevoegen.

Kerridge Commercial Systems biedt geïntegreerde en branche specifieke ERP oplossingen. Klik HIER om te zien wat de mogelijkheden zijn om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Topics: ERP, software, Digital, Online

   
Blog Overzicht