Laatste nieuws en branche updates van Kerridge CS Nederland

Kerridge Commercial Systems heeft verstand van hout...

Olav blog

Maak kennis met Olav Hijkoop, één van onze consultants, die gespecialiseerd is in de houtbranche dankzij zijn ervaring in deze sector. Olav kent de dagelijkse processen binnen een houthandel en de behoeften en wensen van onze klanten en de markt. Hij weet deze vertaalslag te maken naar de mogelijkheden van onze ERP oplossing K8 voor handelsbedrijven.

Olav: “K8 is een fantastisch product voor de houthandel, omdat het alles verwerkt en beheert wat een houtbedrijf doet: deelproductie, werkorders, bulk inkopen, rapporteren, bewerkingen voor en verkoop aan handelaren of eindgebruikers.” Olav gelooft dat voor houthandels de belangrijkste wens is dat hun software een volledig overzicht geeft van hun voorraad en bijdraagt aan verhoogde productiviteit. Hij vervolgde: “Toen één van onze houtklanten K8 voor het eerst installeerde, konden ze zien waar de knelpunten in hun processen lagen. Dankzij de verbeteringen die ze konden maken, hebben ze een tweede productielijn kunnen introduceren en de omzet kunnen verhogen.”

Voor bedrijven die partijen en bundels hout ontvangen, heeft K8 de optie om deze als lots en pakken te beheren en het product te volgen wanneer het wordt gesplitst in kleinere pakketten of langs verschillende interne of externe bewerkingen gaat. K8 kan gefaseerde werkorders beheren en job cards maken en rapporteren over elke bewerkingsfase. Het systeem is ook ontworpen om de kosten van het instellen van een machine, de bewerkingen en beheer van aflopers vast te leggen. Ook houdt K8 de integriteit van de chain of custody langs de hele supply chain bij en is het eenvoudig om rapporten te produceren voor inspecteurs om te laten zien waar het hout is of waarin het is verwerkt. Olav voegde hieraan toe: “Volledige zichtbaarheid van uw voorraad is ook wat gebruikers de mogelijkheid biedt om klanten vertrouwen te geven in u als leverancier.”

Sommige van de nieuwere K8-functionaliteiten zijn specifiek ontworpen met houthandelaren in gedachten. Olav legde uit: “Het systeem laat zien wanneer de voorraad op ‘havenkade locaties’ is, zodat gebruikers kunnen zien wanneer de voorraad bijvoorbeeld in Rotterdam is. Een ander groot voordeel voor verkopers is hoe goed het systeem bonuskortingen beheert. U kunt ze opnemen in uw kostenberekeningen en ze zelfs achteraf aan het systeem toevoegen. Het bijhouden van een bonus-bestand in het systeem zorgt ervoor dat u altijd met de beste marges verkoopt en de juiste bedragen claimt.“

Een andere functie waar Olav zijn klanten graag over vertelt is de optie voor het inkopen per pak waar de inhoud van het pak pas bij de ontvangst bekend is. K8 stelt de inkopers in staat om een aantal pakken te bestellen en te prijzen en op het moment van ontvangst op de werf moet de inhoud van de pak specificatie worden ingevoerd.

K8 houdt ook klant consignatievoorraad bij op de locatie van een klant. Voor grotere bedrijven is het zeer interessant dat hun vestigingen inkoopaanvragen kunnen creëren voor centrale inkoopafdelingen en aanvragen voor nieuwe producten in kunnen dienen voor centrale goedkeuring voordat ze worden toegevoegd aan het productbestand. “Het configureerbare karakter van K8 geeft bedrijven controle en flexibiliteit om het systeem zo in te richten om aan hun specifieke behoeften te voldoen”, voegde hij eraan toe. “Uiteindelijk is het een traditionele industrie en verwachten onze klanten vertrouwen en consistentie van een leverancier. Ze willen samenwerken met een leverancier die ook een partner kan zijn voor de lange termijn.”

Meer weten over onze oplossingen voor de houthandel? Neem dan contact met ons op of download de brochure.

Topics: Houthandel

   
Blog Overzicht