Houdt uw software leverancierskortingen nauwkeurig bij?

Mark_Steggal.png

Mark Steggall, Product Management Manager bij Kerridge Commercial Systems, verklaart de voordelen van het gebruik van een modern ERP systeem voor het beheren van leverancierskortingen.

Leverancierskortingen kunnen een enorm verschil maken voor de rentabiliteit van een bedrijf. Het is de meest voorkomende methode gebruikt door de leveranciers van handelaren om hun handelswaar af te prijzen, dus het loont om te kunnen bijhouden wat leveranciers u verschuldigd zijn – en om voorspellingen over het resultaat te kunnen doen aan het einde van elke kortingsperiode.

Iedereen die een afspraak heeft gemaakt tussen zichzelf en een leverancier over korting weet dat dit het makkelijke gedeelte is – ongeacht hoe onconventioneel of afwijkend elke overeenkomst kan zijn. Het probleem ontstaat wanneer u belast wordt met het bijhouden van elke overeenkomst die u opgezet heeft en de berekening van bedrag dat elke leverancier u verschuldigd is. Als uw bedrijfssoftware dit niet automatisch doet, dan moet u iedere inkooporder transactie uit uw systeem halen om te controleren op gekwalificeerde aankopen – gegarandeerd hoofdpijn. Als alternatief kunt u wachten tot het einde van het jaar en kijken wat uw leveranciers u bieden, met geen enkele mogelijkheid om te controleren of de bedragen kloppen.

Veiligheid is een andere kwestie rond kortingen. Normaal gesproken zal alleen de eigenaar of senior leden van het inkoopteam weten wat is afgesproken met welke leverancier en dit kan leiden tot complicaties wanneer het tijd is om te volgen en te berekenen.

De enige betrouwbare oplossing die zorgt voor nauwkeurige vordering en forecasting informatie, met beperkte toegang tot het afprijsschema zelf, is ERP - of bedrijfsmanagement software die:

  • Bijhoudt op de achtergrond wat verschuldigd is
  • De meest complexe schema’s beheert
  • Beheert kortingen op basis van specifieke orders of projecten
  • Berekend wat verschuldigd is op elk moment tijdens de periode van het schema

Onze K8-software is een volledig geïntegreerde handels- en business Managementoplossing die al op grote schaal gebruikt wordt door handelaren en groothandelaren. Het combineert een suite van modules inclusief verkooporderverwerking, inkoop, financiën, voorraadbeheer, CRM, E-Commerce en Business Intelligence plus een module voor het beheer van geïntegreerde kortingen om ervoor te zorgen dat kortingen nauwkeurig en veilig kunnen worden beheerd."

 


Reageer op dit artikel

Topics: ERP, Data, Groothandel