Laatste nieuws en branche updates van Kerridge CS Nederland

K8 is de basis voor de toekomst van Morssink

K8 Morssink

Morssink Bouwmaterialen zocht lang naar geschikte nieuwe bedrijfssoftware. Het Twentse bedrijf vond die uiteindelijk in K8 van Kerridge Commercial Systems, maar eerst werden met minder succes andere ERP-pakketten verkend. Peter Alblas, financieel en operationeel manager bij Morssink, deelt lessen die hij heeft geleerd in het selectie- en implementatieproces. “Belangrijk is dat een ERP-pakket voldoet aan de specifieke vereisten van de bouwmaterialenhandel. En dat de consultant waar je mee optrekt de handel door en door kent. KCS snapt wat er nodig is.”

Lees Meer

Topics: Cloud / SaaS, ERP, Groothandel, software, cloud

Waarom mislukt een ERP implementatie?

ERP_implementatie_mislukt

In een eerdere blog bespraken we vele voordelen van het gebruik van een ERP systeem. Maar voordat u de vruchten kunt plukken van uw nieuwe ERP systeem, moet het succesvol geïmplementeerd worden. Volgens een onderzoek van Panorama Consulting faalt maar liefst 21% van de ERP projecten. Het is dus zeker geen eenvoudige taak.

Lees Meer

Topics: ERP, Groothandel, Training

Houdt uw software leverancierskortingen nauwkeurig bij?

Mark_Steggal.png

Mark Steggall, Product Management Manager bij Kerridge Commercial Systems, verklaart de voordelen van het gebruik van een modern ERP systeem voor het beheren van leverancierskortingen.

Leverancierskortingen kunnen een enorm verschil maken voor de rentabiliteit van een bedrijf. Het is de meest voorkomende methode gebruikt door de leveranciers van handelaren om hun handelswaar af te prijzen, dus het loont om te kunnen bijhouden wat leveranciers u verschuldigd zijn – en om voorspellingen over het resultaat te kunnen doen aan het einde van elke kortingsperiode.

Lees Meer

Topics: ERP, Data, Groothandel

Verbeter uw voorraadbeheer in 6 stappen

Voorraadbeheer_Verbeteren.jpg

Als een bedrijf dat talloze goederenbewegingen beheert, zult u zich volledig bewust zijn van het belang van voorraadbeheer ten opzichte van het bieden van goede klantenservice. We weten allemaal hoe vervelend het is wanneer een item dat u wilt aanschaffen niet meer op voorraad is. Daarom hebben we 6 eenvoudige stappen opgesteld om voorraadbeheer te verbeteren, die u vervolgens binnen uw eigen bedrijf kunt implementeren.

Lees Meer

Topics: ERP, Voorraadbeheer, Groothandel, Magazijnbeheer

Online handelen met K8 eCommerce Software

Online_handelen_met_K8.jpg

Lees Meer

Topics: ERP, E-Commerce, Groothandel

Wat is Warehouse Management?

66-van-IT-en-operationele.jpg

Warehouse management is de controle van de dagelijkse werkzaamheden in een magazijn, zoals verzending, ontvangst, wegzetten en het pick proces van de goederen. 

Is het hetzelfde als Voorraadbeheer?

De term wordt soms door elkaar gebruikt met ‘voorraadbeheer’ of ‘inventaris controle’. Echter, wij pleiten dat ze in een aantal opzichten verschillen.

Lees Meer

Topics: ERP, Voorraadbeheer, Groothandel

Rss
Blog Overzicht