Laatste nieuws en branche updates van Kerridge CS Nederland

Wat is PIM: de 4 belangrijkste vragen beantwoord

PIM blog

Groothandels hebben vaak te maken met veel verschillende (eind)producten en onderdelen. Al deze producten hebben verschillende kenmerken en het kan moeilijk zijn om de informatie van deze producten compleet en up-to-date te houden. De grote vraag hier is: hoe houd je hier als groothandel overzicht in? 

Een goede oplossing voor dit probleem is een Product Information Management (PIM) systeem. PIM schept orde in chaos en helpt groothandels met het beheren van productinformatie. Benieuwd wat PIM is en wat het oplevert voor jouw bedrijf? Wij vertellen het je graag! 

Lees Meer

Topics: ERP, software, PIM

Voorraadbeheersysteem: 4 belangrijke zaken die je moet weten!

voorraadbeheer blog

Tegenwoordig willen jouw klanten snel leveringen ontvangen. De concurrentie is groot en de marges staan onder druk. In deze digitale wereld is 'nee' verkopen geen optie. Daarnaast kan het niet kunnen nakomen van afspraken je als groothandel klanten kosten. Klanten zijn minder trouw en stappen om het minste of geringste over naar de concurrent en dat wil je natuurlijk niet! Eén van de belangrijkste zaken die kan helpen bij het voorkomen van één van deze scenario's is werken met een goed voorraadbeheerssysteem. 

Een voorraadbeheersysteem ondersteunt je als groothandel te voorkomen dat er een tekort aan goedlopende producten en een overschot aan slechtlopende producten ontstaat. 

In deze blog beantwoorden wij 4 belangrijke zaken die van belang zijn om een keuze te kunnen maken voor een goed voorraadbeheersysteem. 

 

Lees Meer

Topics: ERP, software, Stock Control, Voorraad

SaaS: wat is het en waarom heeft u het nodig

SaaS

Het is redelijk om te zeggen dat 2020 enkele ongebruikelijke handelsvoorwaarden voor bedrijven heeft gecreëerd. Toch hebben bedrijven die SaaS gebruiken de storm beter doorstaan dan de meesten – wordt het tijd dat u ook gebruik gaat maken van deze oplossing?

Lees Meer

Topics: Cloud / SaaS, ERP, software

Hoe ERP systemen de verhuurbranche kunnen helpen

verhuurbranche blog

Gebruik maken van een ERP systeem is voor de meeste sectoren, waaronder de verhuurbranche, tegenwoordig van groot belang. Het inhuren van producten en personeel wordt steeds populairder, omdat bedrijven er vaker voor kiezen om machines, gereedschappen en uitrusting te huren in plaats van zelf investeren in grote aankopen. Deze moeten zij namelijk zelf onderhouden, verzekeren en meer. De eisen binnen de verhuurbranche blijven stijgen wat ervoor zorgt dat deze sector nog competitiever is geworden. Verhuurbedrijven hebben soepele en efficiënte processen nodig om bij te blijven met de markt en de concurrentie.

Lees Meer

Topics: ERP, software, verhuur

Is digitaliseren tijdens COVID-19 beangstigend?

digitaliseren

Sinds het uitbreken van Covid-19 zijn wij in een nieuwe situatie beland waarin er op dit moment een grote impact te zien is op de economie en ons dagelijks leven. Dit heeft ook effect op veel bedrijven. Hoe moeilijk deze omschakeling eerst misschien ook leek, bedrijven zullen slimmer en efficiënter moeten werken terwijl zij een meer digitale aanpak volgen. Dit moet gestroomlijnd, eenvoudig, snel en gemakkelijk in combinatie met een goede klantenservice om efficiënte en kosteneffectieve operationele processen te garanderen.

Lees Meer

Topics: ERP, software, Digital, Online

De voordelen van ePOD

epod voordelen grijs

Tony Pey, Product Marketing Manager bij Kerridge Commercial Systems (KCS), legt uit hoe het gebruik van een ERP systeem met geïntegreerde ePOD (electronic point of delivery) app als onderdeel van logistieke levering oplossing u in staat stelt elk aspect van deze cyclus te beheren.

Lees Meer

Topics: ERP, software, ePOD

Rss
Blog Overzicht