Onze Blog

Een beter vooruitzicht met ERP in de cloud

Geschreven door Ramona de Jong | woensdag 24 april "24

Cloud datacenters, ook wel bekend als DC's, zagen hun opkomst eind jaren negentig en bieden bedrijven de mogelijkheid om infrastructuur te leasen en toegang te krijgen tot resources en systemen via het web. Uit een recent rapport van de wereldwijde onderzoeksgroep Synergy blijkt dat de uitgaven van bedrijven aan cloudinfrastructuurdiensten in het vierde kwartaal van 2023 bijna 74 miljard dollar bedroegen, een aanzienlijke stijging ten opzichte van voorgaande kwartalen.

Wat heeft ervoor gezorgd dat zoveel bedrijven de overstap naar de cloud hebben gemaakt?

Voor sommigen was het een noodzaak, voor anderen een onvermijdelijke verandering met voordelen die zwaarder wogen dan de alternatieven. De wereldwijde pandemie heeft deze verschuiving nog verder versneld, aangezien bedrijven gedwongen werden om snel en efficiƫnt nieuwe manieren van werken aan te nemen en zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Daarnaast spelen ook kosten een belangrijke rol, met stijgende energie- en grondstofprijzen die bedrijven dwingen om kritisch te kijken naar hun uitgaven. De hoge verwachtingen van klanten zorgen er ook voor dat bedrijven sneller moeten digitaliseren dan ooit tevoren.

Kies de juiste route

Als het gaat om cloudtechnologie, zijn er verschillende opties om te overwegen. De vraag is niet langer of een ERP-systeem nodig is, maar eerder welke aanpak het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Veel groothandels kiezen ervoor om hun software in de cloud te hosten en de dienst uit te besteden, in plaats van zelf te beheren.

Denk aan alle kosten

Dienstverleners die de hosting voor jou beheren, hebben alle benodigde hardware en serverruimte (datacenters) tot hun beschikking, inclusief alle voorzieningen voor energievoorziening, beveiliging, back-ups en alles wat bij beheer van servers komt kijken.

Bespaar geld terwijl de prijzen stijgen

De energiekosten zijn de laatste tijd flink gestegen. Maar met hosting in de cloud betalen bedrijven een vast bedrag per maand, waardoor ze zich feitelijk indekken tegen de stijgende prijzen van elektriciteit en hardware in de toekomst.

Als je als bedrijf een server op locatie beheert, betekent dit natuurlijk dat je ook moet investeren in een team en de kosten voor IT-onderhoud, upgrades, back-ups en beveiliging.

Het overstappen zelf

De overgang naar de cloud betekent dat je dienstverlener de complete infrastructuur voor je beheert, zonder gedoe met kostbare hardware en ingewikkelde upgrades. Back-ups worden automatisch uitgevoerd en er zijn plannen voor disaster recovery. Bovendien worden alle overheadkosten samengevoegd in een voorspelbaar maandelijks bedrag, waardoor bedrijven van elke omvang flexibel kunnen groeien zonder grote initiƫle investeringen.

Als je ERP-systeem momenteel op een on-premise server draait, is de overstap naar de cloud minder complex dan je denkt. Het proces kan soepel verlopen en zelfs binnen een weekend plaatsvinden met de juiste leverancier. Bespreek eventuele zorgen over onderbrekingen met experts om een probleemloze overgang te garanderen.

Het is van essentieel belang om te onthouden dat elke clouddienst uniek is, ondanks de talrijke voordelen die ze bieden. Niet iedere dienstverlener zal dezelfde kwaliteit, bandbreedte en service bieden.

Versterk de IT-beveiliging van jouw bedrijf

Kerridge Commercial Systems (KCS) is jouw betrouwbare partner als het gaat om het implementeren van cloudoplossingen. Wij nemen alle benodigde veiligheidsmaatregelen en volgen altijd de beste werkwijzen. Daarnaast zorgen we voor de veerkracht van jouw netwerk door extra back-ups en snellere hersteltijden te garanderen.

Bekijk met vertrouwen naar de toekomst

Het leven zit vol risico's, dat is een feit. Er is geen honderd procent garantie dat Cloud Computing helemaal vrij is van problemen. Maar over het algemeen zal ons cloudnetwerk de prestaties van jouw systeem optimaliseren. En minstens zo belangrijk: jouw gegevens worden beschermd door verbeterde veiligheidsmaatregelen. Met de KCS-Cloud van Kerridge Commercial Systems kun je jouw bedrijf veilig en met gemoedsrust runnen, wetende dat jouw systeem beschermt wordt door professionele beveiliging. We hanteren altijd de beste werkwijzen en monitoren jouw systeem voortdurend om maximale veiligheid te garanderen.

Als je meer wilt weten over de voordelen of meer vragen hebt, neem dan contact op met ons om te ontdekken wat de cloud voor jouw bedrijf kan betekenen.