Een bijdrage leveren aan een circulaire economie met jouw ERP-software

blog circulaire economie

Het afgelopen jaar hebben wij kunnen zien hoe belangrijk het is dat bedrijven zich voorbereiden op verstoringen of problemen die zich in verschillende vormen kunnen voordoen. Een term die je onlangs misschien bent tegengekomen is 'circulaire economie' - en deze term wordt beschouwd als één van de belangrijkste manieren waarop bedrijven veerkracht kunnen opbouwen en tegelijkertijd hun bijdrage aan verduurzaming kunnen vergroten. 

Maar wat is een circulaire economie precies? En hoe kan ERP-software bedrijven helpen zich voor te bereiden op een duurzamere toekomst? 

Wat is een circulaire economie 

Een circulaire economie is ontworpen om een alternatief te bieden voor traditionele, lineaire modellen die doorgaans een proces van drie fasen volgen: maken, gebruiken en weggooien.

Circulaire economieën zijn gericht op hergebruik en recycling van bronnen en middelen, waardoor onderdelen, producten, apparatuur en infrastructuur langere tijd in gebruik blijven. Apparatuur dat gebouwd is om lang mee te gaan is op de lange termijn goed voor het milieu, en niet te vergeten voor het bedrijfsresultaat.

In een tijd waarin bedrijven onder enorme druk staan om zich in te zetten voor een groenere toekomst, kostenbesparingen en nog veel meer, wordt de circulaire economie belangrijker dan ooit.

Duurzaamheid verbeteren met ERP-software 

Duurzaamheid is een noodzaak geworden. Bedrijven met ERP-software hebben de tools tot hun beschikking om de belangrijkste eerste stappen te zetten op weg naar een duurzame aanpak van hun bedrijfsvoering. 

Sinds het begin van COVID-19 is er sprake van een versnelde migratie in de richting van digitale transformatie. De verwachtingen van de klant stijgen en er wordt van bedrijven verwacht dat zij zich continu aanpassen en bijblijven.

Met een solide, toekomstbestendig ERP-systeem kun je jouw bedrijf positioneren voor succes, terwijl je jouw bijdrage aan een beter milieu vergroot, bijdraagt aan een circulaire economie en uw dienstverlening aan klanten verbetert.

Gebruik Cloud software om uw hardware vereisten te beperken 

Kiezen voor een ERP oplossing in de cloud heeft veel zakelijke en milieuvriendelijke voordelen; aangezien een migratie naar de cloud de noodzaak van on-site hardware wegneemt - cloud based software kan je helpen tijd, kosten en energie te besparen in tegenstelling tot het onderhouden en hosten van jouw eigen servers. 

Minder hardware in huis betekent ook dat je minder opslagruimte met airconditioning nodig hebt, wat energie bespaart. Door ruimte vrij te maken kun je jouw bedrijf helpen zijn CO2voetafdruk en afhankelijkheid van fysieke goederen te verkleinen.

Optimaliseer de ruimte met warehouse management software (WMS)

Als je een magazijn hebt voor jouw voorraad kan een goed WMS-systeem een enorm verschil maken. Het kan jouw bedrijf helpen de ruimte te maximaliseren en helpt de tijd die collega’s in het magazijn besteden aan het zoeken naar artikelen verminderen, terwijl het ook de levenscyclus van alle apparatuur verbetert die je gebruikt.

Ga voor groen met aflevermanagement 

Het optimaliseren van leveringen zal een belangrijke bijdrage leveren aan een groenere toekomst. Aflevermanagement kan hier een bijdrage aan leveren, omdat het optimaliseren van leveringsschema’s en het beter plannen van routes betekent dat jouw chauffeurs minder tijd hoeven te besteden aan reizen tussen locaties. Daarnaast kun je rekenen op lagere brandstofkosten, –verbruik en minder slijtage van voertuigen – en natuurlijk op een verschuiving naar een circulaire economie.

Een bijkomend voordeel is dat je kunt besparen op papierwerk. Oplossingen of applicaties voor aflevermanagement zoals ePod van Kerridge Commercial Systems zullen het mogelijk maken om details digitaal op te slaan – fysieke documenten printen, meenemen en bewaren is verleden tijd – ook word je leveringsmanagement systeem efficiënter, moderner en meer gestroomlijnd!

Ook binnen Kerridge Commercial Systems hebben wij een duurzaamheidsbeleid om samen het verschil te kunnen maken. Elke kleine stap die we samen zetten om ons milieu te beschermen zal ons ten goede komen. Benieuwd wat wij daarvoor doen? Dat lees je hier.

Neem contact op met Kerridge Commercial Systems om meer te weten te komen over hoe onze ERP-systemen en de verschillende applicaties jouw bedrijf kunnen helpen processen te stroomlijnen en een bijdrage te leveren aan een groenere toekomst.

 

Topics: ERP, software, ePOD, duurzaamheid, circulaire economie