De 5 voordelen van een ERP systeem in de cloud

De 5 voordelen in de cloud

De mogelijkheden en voordelen van een ERP systeem in de Cloud zijn veel besproken binnen bedrijven, maar soms wordt het nog gezien als iets voor 'in de toekomst'. Maar het is nú en voor ieder bedrijf toegankelijk. 

Het is niet alleen een populaire optie geworden vanwege de geavanceerde technologie, maar ook wordt het als een ‘must-have’ gezien in vergelijking met de traditionele oplossing op locatie. Cloud ERP heeft veel voordelen zoals verbeterde prestaties, flexibiliteit, eenvoudige schaalbaarheid en efficiënte en veilige bedrijfsprocessen. Het is daarom ook logisch waarom steeds meer bedrijven overgaan naar de cloud-based oplossingen.

Waar staat ERP precies voor? 

ERP staat voor Enterprise Resource Planning - een softwarepakket/softwaresysteem dat wordt gebruikt om informatie en operationele processen te beheren binnen jouw hele bedrijf. Dit kan van alles zijn; van het beheren van jouw voorraad, tot het boeken van de factuur en alles daartussenin.

En wat houd cloud-based ERP dan in?

Je hebt meerdere mogelijkheden om een ERP systeem te implementeren. Dit kan op locatie op jouw eigen computers en servers of het kan worden gehost in de cloud op de servers van je softwareleverancier of door een derde partij.

Voordelen van ERP in de cloud 

1. Verhoogde systeemprestaties

Systemen in de cloud zijn flexibel en kunnen aan jouw bedrijfsbehoeften voldoen terwijl zij continu ontwikkeld en uitgebreid worden. De serviceprovider/hostingpartij bewaakt constant de ERP oplossing om ervoor te zorgen dat alles zonder problemen verloopt en up to date is. Er is geen onderhoud nodig bij jou als bedrijf om op het optimale niveau te kunnen presteren.

2. Flexibiliteit 

Een web-based ERP oplossing gehost in de Cloud is zeer flexibel, omdat het overal en altijd toegankelijk is vanaf een apparaat met internettoegang. Dit is ideaal voor bedrijven met vestigingen op meerdere locaties. Gegevens zijn eenvoudig toegankelijk tussen verschillende dochterbedrijven, locaties en afdelingen. Zo ontstaat de mogelijkheid om volledig inzicht te hebben en beter samen te werken binnen het bedrijf. 

3. Schaalbaarheid 

Schaalbaarheid van een bedrijf is belangrijk, vooral als je van plan bent te groeien. Met een cloud-based ERP oplossing kunnen bedrijven probleemloos op- of afschalen. Dit is mogelijk omdat dit soort ERP-oplossingen snelle veranderingen bied die voldoen aan de behoeften van een groeiende onderneming. Dit is bij een ERP oplossing gehost op lokale hardware gecompliceerder. 

4. Veiligheid 

Wanneer een bedrijf groeit kan ook de stress van jou financiële administratie of relevante operationele processen toe nemen. Een goede ERP oplossing verlicht de stress door meer actuele en nauwkeurige gegevens/inzicht te geven. Een Cloud-based oplossing heeft extra voordelen zoals flexibiliteit, schaalbaarheid, betere beveiliging en overal en altijd toegang hebben tot je gegevens. Zo kan Kerridge Commercial Systems bijvoorbeeld zorgen voor jouw gegevensbeveiliging. Onze prioriteit is ervoor zorgen dat alle systemen worden beschermd tegen eventuele risico's door verschillende beveiligingscontroles uit te voeren. 

5. Kosten

Een mogelijke variant van software hosten in de Cloud is Software as a Service (SaaS). Met deze service hoeven er geen servers gekocht, onderhouden en ondersteund te worden en betaal je een maandelijks bedrag aan jouw leverancier. Daarnaast zijn er ook geen capaciteit of upgrade problemen wanneer het bedrijf verandert of in de loop van de tijd groeit. De maandelijkse kosten zijn voorspelbaar en maakt een hogere kapitaalinvestering overbodig. 

Voorbereiden op de toekomst met een ERP systeem in de Cloud

Millennials en de Generatie Z zijn de toekomstige managers en CEO's. Deze generaties gebruiken voor alles applicaties, mobiele apparaten en cloud-based systemen. Bedrijven moeten daarom aantonen dat ze up-to-date en innovatief zijn, als zij de toekomstige leiders aan willen trekken. 

Met een cloud-based oplossing laat je jouw personeel, potentiële medewerkers en klanten zien dat jouw bedrijf concurrerend is en blijft, aanpasbaar en schaalbaar is en zich hier op langere termijn mee bezig zal houden. 

Lees meer over de Cloud diensten van Kerridge Commercial Systems.

 

Topics: Cloud / SaaS, ERP, software, cloud