Hoe ERP systemen de verhuurbranche kunnen helpen

HOE ERP systemen de verhuurbranche helpt

Gebruik maken van een ERP systeem is voor de meeste sectoren, waaronder de verhuurbranche, tegenwoordig van groot belang. Het inhuren van producten en personeel wordt steeds populairder, omdat bedrijven er vaker voor kiezen om machines, gereedschappen en uitrusting te huren in plaats van zelf investeren in grote aankopen. Deze moeten zij namelijk zelf onderhouden, verzekeren en meer. De eisen binnen de verhuurbranche blijven stijgen wat ervoor zorgt dat deze sector nog competitiever is geworden. Verhuurbedrijven hebben soepele en efficiënte processen nodig om bij te blijven met de markt en de concurrentie.

Hoe kan een verhuuroplossing jouw bedrijf ondersteunen?

Gegevens organiseren

Gegevens organiseren klinkt misschien ingewikkeld en veel bedrijven zullen het onnodig vinden om hun data te ordenen. Toch zijn de meeste bedrijven begonnen met het verzamelen van gegevens op een bepaalde manier en is dit een cruciaal onderdeel geworden. Mocht je bedrijf hier nog niet mee begonnen zijn dan is het daar nu de tijd voor. Als je nog handmatig werkt of een verouderd systeem gebruikt om jouw gegevens te beheren dan moet je dit proces zeker verbeteren.

Beschikken over toegankelijke en nauwkeurige gegevens is altijd van belang voor verhuurbedrijven. Werknemers met een bepaalde functie binnen de organisatie moeten toegang hebben tot de juiste gegevens om een oordeel te kunnen geven over tijd, uitrusting en beschikbaarheid van arbeid. Leidinggevenden hebben de gegevens nodig om strategische beslissingen te kunnen nemen. De gegevens kunnen worden gebruikt om te beoordelen wanneer welke machines of apparatuur onderhoud nodig hebben, trends te vinden en hierop anticiperen of om een betere service voor klanten mogelijk te maken.

Het boekhoudproces verbeteren

Wanneer bedrijven groeien neemt ook de behoefte naar een goede boekhouding toe. Automatisering en soepele financiële processen kunnen een groot verschil maken voor het bedrijf. Of het nu bijvoorbeeld gaat om het bijhouden van openstaande facturen, AR-veroudering of kredietopvolgingen - soepele financiële processen helpen verhuurbedrijven efficiënter en productiever te werken.

Flexibiliteit bieden

Verhuurbedrijven veranderen continu net als de markt waar zij zich in bevinden. Een goede mate van flexibiliteit en aanpassingsvermogen is daarom van belang. Het juiste ERP systeem stelt bedrijven in staat zich gemakkelijker aan te passen of te veranderen wanneer dat nodig is.

Activa volgen

Binnen een verhuurbedrijf draait het uiteindelijk om de activa die worden verhuurd. Wanneer bedrijven de activa niet kunnen traceren en volgen, kan dit tot ernstige gevolgen leiden. Door activa te volgen kunnen machines, apparatuur en klanten beter worden afgestemd op elkaar.

inspHire, onderdeel van Kerridge Commercial Systems, biedt verhuuroplossingen voor verhuurbedrijven van machines, apparatuur en gereedschappen. Het product van inspHire lost veel uitdagingen binnen de verhuurbranche op. Of je nu je gegevens beter moet beheren, je boekhoudprocessen moet verbeteren, meer flexibiliteit nodig hebt of je activa wil kunnen volgen; inspHire en Kerridge Commercial Systems kunnen jouw bedrijf helpen om meer gestroomlijnde en efficiëntere processen te creëren.

Meer weten over de mogelijkheden die inspHire en Kerridge CS bieden voor jouw verhuurbedrijf? Kijk hier dan snel verder

Topics: ERP, software, verhuur