Waarom investeren in verkoopmanagement software?

SOP_Blog.png

Als u een investering overweegt in verkoop management software, bent u zeker niet de enige. Onderzoek heeft aangetoond dat 87% van de organisaties problemen ervaart met handmatige verkooporder verwerking en 77% geeft aan dat handmatige verwerking de groei van het bedrijf belemmert. 53% van bedrijven zegt dat dit deels wordt veroorzaakt doordat zij nog steeds orders op papier ontvangen.

De grootste uitdagingen waar organisaties mee kampen is dat handmatige orderverwerking arbeidsintensief, tijdrovend, foutgevoelig en inefficiënt is:

Arbeidsintensief: iedere order gaat langs verschillende fases, ongeacht of deze via de mail, post, telefoon of zelfs digitaal binnenkomt. Elke bestelling moet worden vastgelegd, het klantaccount en de kredietstatus moeten worden gecheckt, de bestelling moet worden getoetst aan beschikbare voorraad, verzameld worden, voorraad status moet worden bijgewerkt en een klantfactuur moet gegenereerd worden.

Tijdrovend en traag: Wanneer al deze processen handmatig worden gedaan, bleek uit het onderzoek dat de gemiddelde tijd om al het papierwerk gerelateerd aan die ene verkooporder te verwerken een verbazingwekkende 51.4 uur is.

Foutgevoelig: Als bestellingen met honderden regelitems, elk met bijbehorende productcode, allemaal handmatig moeten worden ingetoetst is het niet verwonderlijk dat er fouten optreden. Typische foutpercentages voor handmatige gegevensinvoer worden geschat op ongeveer 1 fout per 300 toetsaanslagen. De tijd die moet worden besteed aan het herstellen van fouten kan een achterstand veroorzaken van niet verwerkte orders.

Management intensief: Het ondertekenen van papierwerk en omgaan met achterstanden zijn geen goed gebruik van de tijd van het management. 41% geeft aan dat het papierwerk hen afleid van strategische taken.

Kostbaar: terwijl 56% van de organisaties toegeeft niet te weten wat de kosten zijn van orderverwerking op papier, is het gemiddelde onder degenen die een schatting konden geven £89,000 per jaar. Verwerkingsfouten zijn ook kostbaar: de afhandeling van elk geretourneerd artikel kost verkopers tussen de  £4 en £13 en dat is nog zonder de verliezen die geleden worden als geretourneerde artikelen in onverkoopbare staat verkeren.

Waarom investeren in verkoopmanagement software?

sales.jpg
5 redenen om die investering te doen.

1. Versnel orderverwerking en werk achterstanden weg

Orders worden verwerkt en automatisch gekoppeld aan uw voorraad, magazijn en boekhoudsystemen, zo wordt handmatige invoer in alle stadia van het proces verminderd. 

2. Verbeter nauwkeurigheid

Orders worden automatisch gevalideerd en gecontroleerd op beschikbaarheid – nauwkeurigere orderverwerking zal de klanttevredenheid verhogen en de kosten van foutafhandeling verlagen.

3. Verbeter de klant ervaring

De klant zal niet alleen de juiste goederen geleverd krijgen en nauwkeurige facturatie, maar u bent ook in staat om gereduceerde levertijden te bieden, zelfs op order die online ingevoerd zijn op het moment dat uw locaties gesloten zijn.

4. Maak medewerkers vrij voor uw klanten 

Uw sales team zal meer tijd hebben om zich toe te wijden aan de groei van uw bedrijf en het leveren van uitstekende klantenservice en accountmanagement.

5. Stelt u in staat om rapportages te draaien en uw bedrijf te analyseren

U wilt misschien uw verkopen analyseren per product, categorie, regio, filiaal, verkoper of periode. De sofware vangt alle benodigde data om uw bedrijf te begrijpen en te verbeteren. 

Zoals u kunt zien, kan investeren in een systeem voor geïntegreerde verkooporder verwerking een positief verschil maken voor uw bedrijf. In de huidige concurrerende markt moet u alle hulpmiddelen gebruiker om u te onderscheiden van uw concurrenten.


Als u meer tips wilt ontvangen over hoe u uw bedrijfsvoering kunt verbeteren, schrijf u dan meteen in voor onze blog.

 


Reageren op deze blog?   

Topics: ROI, ERP, E-Commerce