Wat is EDI?

EDI_Blog.png

EDI staat voor Electronic Data Interchange en verwijst naar de elektronische overdracht van zakelijke gegevens van één bron naar de andere in een standaardindeling. Enkele van de gemeenschappelijke documenten die kunnen worden overgebracht via EDI software zijn onder andere inkooporders, facturen en leveringsbonnen en aankondigingen.  

Hoe kan uw bedrijf profiteren van EDI Software?

Gebruikt u momenteel handmatige methodes om uw documenten te verzenden? Voelt dit alsof u uw tijd beter kunt besteden aan andere activiteiten binnen het bedrijf? Onderzoek heeft aangetoond dat automatisering van deze processen uw personeel vrij maakt om zich te concentreren op taken die meer waarde toevoegen – en u kunt 50% van uw HR kosten besparen door gebruik te maken van een EDI-systeem.

Andere voordelen die EDI uw bedrijf biedt:

Nauwkeurigheid: Als u papier gebruikt voor uw facturen, is vaak 5% van de data mogelijk onjuist. Dit kan tot een aantal problemen leiden, met inbegrip van meningsverschillen met uw leveranciers of klanten over de kosten van uw producten of uw voorraadbeheer processen

Kosten effectief: Evenals de bovengenoemde besparingen, bespaart EDI volgens een rapport van de GS1 uit 2010 bedrijven ten minste £14 per bestelling, £8,50 per factuur en £12 per bestelling met behulp van een verzendnota. Dit is geld dat elders in uw bedrijf geïnvesteerd kan worden.

Het is sneller: EDI software kan de snelheid waarmee u documenten verzend aanzienlijk verhogen. Dit vermindert de doorlooptijden en versnelt de betalingen van uw leveranciers en uw klanten.

Real time zichtbaarheid: Met EDI software krijgt u real-time inzicht in uw transacties, u kunt dus direct beslissingen nemen en reageren op de steeds veranderende eisen van uw klanten.

Waar moet u naar kijken bij een EDI systeem?

U kunt het beste software overwegen die:

  • Ontwikkeld en ontworpen is voor de handelssector
  • Volledig geïntegreerd is met andere bedrijfsfuncties zoals CRM en voorraadbeheer
  • Snel uit te rollen is en eenvoudig te ondersteunen is
  • Geconfigureerd is om een hoog niveau van data integriteit en gegevens nauwkeurigheid te leveren.

Zodra EDI software geïmplementeerd is, zult u zich afvragen hoe u uw bedrijf heeft gerund zonder deze oplossing.


Direct op de hoogte blijven van nieuwe blogs over bedrijfsvoering? schrijf u dan meteen in voor onze blog.

 


Reageren op deze blog?

 

Topics: ERP, Voorraadbeheer