Laatste nieuws en branche updates van Kerridge CS Nederland

SaaS: wat is het en waarom heeft u het nodig

SaaS blogpost

Het is redelijk om te zeggen dat 2020 enkele ongebruikelijke handelsvoorwaarden voor bedrijven heeft gecreëerd. Toch hebben bedrijven die SaaS gebruiken de storm beter doorstaan dan de meesten – wordt het tijd dat u ook gebruik gaat maken van deze oplossing?

Software as a Service – beter bekend als SaaS – gebruikt een licentie- en distributiemodel om softwaretoepassingen via internet aan te bieden. Dit betekent dat er overal toegang mogelijk is met een geschikte verbinding, waardoor ze flexibiliteit en toegankelijkheid bieden die on-site serversystemen niet kunnen bieden.

Kerridge Commercial Systems (KCS) SaaS applicaties draaien in de cloud en er zijn meerdere redenen waarom bedrijven van elke omvang overstappen naar deze oplossing.

De cijfers spreken voor zich

Wij hebben een aanzienlijke stijging gezien in het aantal gebruikers dat voor het SaaS-model kiest, wat in lijn is met de marktverwachtingen. Niet alleen bestaande klanten kiezen voor een upgrade naar Saas, maar nieuwe gebruikers verkiezen deze oplossing boven servers op locatie.

In 2017 gebruikte ongeveer 10% van de K8 gebruikers SaaS – twee jaar later is dit cijfer naar 35% gestegen. Maar liefst 70% van onze nieuwe software implementaties betreft SaaS producten.

Maar wat maakt SaaS zo aantrekkelijk?

Lage investering vooraf

Het grootste voordeel van SaaS is dat er geen grote investering vooraf nodig is. SaaS maakt functierijke software toegankelijk voor bedrijven die voorheen mogelijk werden afgeschrikt door de kosten van andere software modellen.

Door op abonnementsbasis te betalen hoeft u niet het hele product vooraf te kopen, waardoor de initiële en lopende kosten tot een minimum worden beperkt.

Geen hardware onderhoud nodig

SaaS elimineert de uitdagingen die gepaard gaan met on-site apparatuur. Er is geen zware, fysieke infrastructuur bij betrokken; alles wat uw bedrijf nodig heeft is een internetverbinding. De terminals en randapparatuur maken verbinding met dezelfde centraal gehoste oplossing.

Als u uw apparatuur op uw eigen locatie beheert, moet u vaak een speciale ruimte reserveren om de hardware op te slaan en investeren in een airconditioningsysteem.

De SaaS oplossing wordt op afstand geback-upt en onderhouden. Het is dus niet nodig om bekwaam IT-personeel in dienst te nemen. Zo houdt u tijd over om te kunnen concentreren op het uitvoeren van andere aspecten van uw activiteiten.

Beschikbaar wanneer u het nodig heeft

SaaS werkt in een beheerde infrastructuur wat de uptime en beschikbaarheid maximaliseert. Uw systeem is beschikbaar wanneer u het nodig heeft, met minimale uitval. Mochten er zich problemen voordoen dan zijn technici onmiddellijk beschikbaar, zodat u weer zo snel mogelijk aan de slag kunt.

De COVID-19 situatie heeft het belang van de beschikbaarheid van software duidelijk gemaakt. Gebruikers met personeel die niet naar kantoor kunnen, zouden zonder SaaS niet gemakkelijk de mogelijkheid hebben gehad om op afstand te kunnen werken. Hierdoor zorgt SaaS ervoor dat het beschikbaarheidsrisico is weggenomen en het voor iedereen eenvoudig is om vanuit huis toegang te krijgen. Collega’s loggen in feite in op een privésysteem met behulp van een virtueel particulier netwerk dat zowel veilig als toegankelijk is.

Een veilig alternatief

Door gegevens in de cloud op te slaan zijn ze veel beter beveiligd tegen externe bedreigingen. Er wordt veilig een back-up van de gegevens gemaakt en u kunt verschillende niveaus van noodherstel in de infrastructuur inbouwen, afhankelijk van uw zakelijke behoeften. Dit is een veel eenvoudiger proces dan het dupliceren van hardware infrastructuur op locatie – en het is waarschijnlijk ook kosten effectiever.

Extra functionaliteit

KCS SaaS-gebruikers profiteren van een grotere verscheidenheid aan nieuwe producten en ontwikkelingen. Modules zoals K8 ePOD, onze oplossing voor leveringsbeheer en andere layered applications zijn beschikbaar op SaaS-basis.

Hetzelfde geldt voor ons assortiment aan e-commerceoplossingen, waarmee bedrijven tijdens de pandemie online konden handelen wanneer het openen van fysieke winkels niet langer een optie was.

Laten we met elkaar in contact komen

Mocht u denken dat SaaS de volgende stap is voor u dan komen wij graag met u in contact. Of u nu een bestaande klant bent of gewoon op zoek bent naar een (nieuwe) softwareleverancier, wij bespreken graag de voordelen van Saas met u tot in detail. 

Topics: Cloud / SaaS, ERP, software

   
Blog Overzicht